2010. december 1., szerda

Svájci tábor

Tudom hogy kicsit nagyon elkéstem de nem volt időm megÍrni ezt a bejegyzést.
Nah akkor igy folyt le a svájci tábor:
Az út 16 óra volt és fárasztó, De egy kényelmes autóbuszban utaztunk.
Nagyon szép helyre érkeztünk. Tele volt felhőkkel és egy hegycsúcs félig el volt takarva egy felhővel.Sajnos nem tudok feltenni képet, mert nem megy a bluetooth adapterem. Az étellel nem dicsekszem mert nem volt túl jó, de látszott benne a svájci jellegzetesség: minden nap mindenhez volt saláta. hoztam is egy bélyeget haza.

Nagyon sok szép helyen voltunk. Például: - Bern: itt volt /pillanat egy keresztény eggyüttes. Sajnos nem tudtunk maradni mert szorÍtott az idő.
- St. Gallen: Az a legenda jarja ezt a kisebb várost hogy azért kapta a nevét mert az a hely ahol most a város fekszik ott régen-régen egy kisebb erdő volt, és egy medve lakott ott. Egy 'Gallus' nevezetű ember arra járt és azt mondák neki hogy hagyja el az a bizonyos területet mert medve járja. Ő nem akarta elhagyni. Mikor épp fűrdött az ottlévő patakban akkor szemtől szemben találkozott a medvével. Gallus azt mondta a medvének hogy adjon neki fát, ő ad neki ételt és hogy azután hagyja el a medve azt a területet. A medve azt cselekedte amit Gallus mondott, és megkapta a kenyeret. Ezután elhagyta a területet. És ezért nevezik St. Gallenünek a városkát.
-Luzern: ebben a városban van egy tó, és azon lehet hajózni. Mi sajnos nem hajóztunk.
- Technorama: ez egy nagyon érdekes fizikai múzeum ahol mindent ki lehet próbálni. Nézzetek utána a google-on.
- Még voltunk egy kisebb vizesésnél csak már elfelejtettem a nevét (komplikált volt).
-Zürich: csak egz 1km-es aluljáróban voltunk és csak annyit láttam felülről hogy rengeteg bicikli van.
-A tábor helye: itt szórakoztam a legtöbbet. Volt minden féle tevékenység, verseny mert jött svájcból egy kisebb csapat és velük kellett együtműködni. Csak az volt a baj hogy egy mukkot nem értettek angolul, mi pedig nem értettünk németül.

Kb. ennyi lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése